14.06.14
У день, коли за звичаєм стається щось непередбачуване і немислиме, а саме у п'ятницю, та ще й 13-го червня 2014 року Запорізька обласна бібліотека для юнацтва зібравшись з усіма силами вирішила взяти участь у конкурсі, організованому грантовою програмою Bibliomist та, власне, Вікіпедією, під кодовою назвою WikiDay!
Бібліотечний WikiDay
Але не все так просто, як нам здавалось. Магічне поєднання дати та дня (п'ятниця 13-те) дали про себе знати. Бо планували ми залучити вісьмох користувачів, але напередодні проведення конкурсу дали своє підтвердження на участь лише четверо, інші хотіли, але не дописали вчасно статті, тому з рішучістю чекають від нас оголошення про наступний подібний захід.
Та й це ще не все: якщо б не наш постійний партнер, президент Запорізької регіональної організації для дітей та молоді "Наше щасливе життя", Олександр Кахай, то ми б взагалі не виклали статей. Адже наших самостійних знань виявилось замало, аби опублікувати хороші статті для Вікіпедії. Кожний допис, який таки вдалось запостити у вільну енциклопедію, ми з Олександром ретельно вичитували та переробляли, бо написати так, щоб адміністратори нас не забанили і не видалили, виявляється не так легко.
Те, що вийшло гарно і легко, то це - інфо-стенд, переконайтесь самі.
Інфо-стенд WikiDay


Інфо-стенд WikiDay
Може він звичайно і не досконалий, але увагу привертав і свою яскраву роль у Бібліотечному #wikiday зіграв!
Сам захід пройшов досить швидко, бо всі 5 годин ми були зайняті плідною робою і зрозуміли, що якщо над чимось гарно попрацювати, то таки можна отримати результат. Ось, наприклад, тепер у Вікіпедії є стаття про Запорізьку обласну бібліотеку для юнацтва: http://uk.wikipedia.org/wiki/Запорізька_обласна_бібліотека_для_юнацтва.
А найголовніше, що наші користувачі виходили з заходу з посмішками та подяками за те, що їх дописи тепер також з'явились у всесвітньовідомій вільній енциклопедії, адже все дійсно було wiki-драйвово!
Учасниця Бібліотечного WikiDay

0 коментарі