19.07.14
Сьогодні у нас виїзний день, коли ми вперше виходимо за стіни готелю надовго. :)
Smart cafe Bibliotech

Ще перед входом у Smart cafe Bibliotech, команда тренерів "кинула" у групу обговорення того, що ми за кілька хвилин зайдемо в установу, яка фактично є нашим конкурентом, бо вони пропонують такі ж послуги як і ми, та ще й знаходяться у центрі Києва. То постає логічне питання: чи вигідно платити таку аренду, і чи дасть вона свої плоди?
Зайшовши у смарт кафе, всі питання відпадали самі по собі. Бо є привітна дівчинка у затишній атмосфері відкритого простору; є невелика квадратна площа, у якій все вдало поєднане зонуванням; є спільні елементи; є кава, чай, печиво, цукерки, іграшки, книги і т.д.
Smart cafe Bibliotech

А тепер питання до аудиторії: що нам заважає розвинути і втілити такий самий простір у своїх бібліотеках? Ми ж сучасні, нам під силу все, правда? ;)
І звільнити місце біля вікон, бо денне світло найкраще; і зробити дошку для крейди на всю стіну, на якій зможе малювати кожен, і там усе підвласне змінам; і розробити чашки з логотипом; і прозонувати бібліотеку на відпочинкові та робочі майданчики; і поставити у кімнатах зручні меблі, які можна рухати; і простелити на підлозі ковролін задля зручності роботи під час тренінгів різного формату, і ще багато різних дрібниць. :)
У цьому смарт кафе ми, власне, зустрічались з преставниками Української бібліотечної асоціації, які розповіли та показали можливості розвитку молодих бібліотекарів у складі чудової команди Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації.
Презентація Молодіжної секції УБА
І як то без роботи в командах? ;) Сучасні креативили над міні-проектами задля зміни іміджу сучасної бібліотеки та презентували свої надбання.
Презентація міні-проектів
Презентація міні-проектів
Презентація міні-проектів
А далі переїзд до Головного тренінгового центру для бібліотекарів, де наш Олександр Шлєєнков наочно, практично та з захопленням знайомив нас з можливостями використання інтерактивної дошки.
Інтерактивні дошки від Олександра Шлєєнкова

А ось і поради від тренера з приводу поведінки біля дошки:
  • - будьте ефективні;
  • - будьте організовані;
  • - будьте інтерактивні (використовуйте всі можливості);
  • - будьте "гнучкі";
  • - будьте конструктивні;
  • - рухайтесь;
  • - діліться;
  • - майте запасний план!
  • - та використовуйте різне програмне забезпечення.
День був надзвичайно насиченим, тому ввечері ми фізично відпочивали під час вечірнього кінозалу. А там було над чим задуматись, чи не так?

З любов'ю,
Ганна Дворна.
фіналістка TAL-2


0 коментарі